@theadventuresofgoogle

De beste zwem locaties in Antwerpen

Het is zomer!  Beach bars, cocktails en mooie sunsets!  Maar het betekent ook zweetplekken, problemen om een goeie outfit te vinden en een oververhitte pupper!  😅 Ben je klaar om je tenen in het koele water te dippen?  Wij helpen graag de beste plaatsjes te vinden om af te koelen!  Bekijk hier de beste zwem plaatsen in en rond Antwerpen! (Pst: bedankt @theadventuresofgoogle voor de leuke cover foto!)

Ok, zo moeilijk is het niet om een plek te vinden in Antwerpen om een plons te pakken voor je hond, maar je moet wel weten waar te zoeken.  Dogs of Antwerpen deed een beetje onderzoek voor jou.  Ik heb de zwem plaatsen (of plons plaatsen) onderverdeeld in ‘T Stad, dus in of rond het centrum van Antwerpen, en De Parking. Dus wat verder van het stadscentrum gelegen #sorrynotsorry.  Heb je het moeilijk je hond koel te houden tijdens de zomer? Check dan ook de blog post met de beste tips om je hond koel te houden tijdens de hete zomermaanden!

‘T Stad

1. Park Spoor Noord

📍 Ellermanstraat, 2060 Antwerpen

Ok, technisch gezien is dit geen zwem plaats maar je vindt hier grote fonteinen.  Je hond zal het fijn vinden om samen met jou hier door het water te rennen.  Let wel op want hier lopen vaak veel kinderen rond, dus hou je pupper zeker aan de leiband.

Een bijkomend voordeel is dat er een  zomerbar is naast de fonteinen.  Ik zie hier een win-win situatie.  Schollekes! 🍹

 

2. Lambermontplaats

📍 Lambermontplaats, 2000 Antwerpen

Een andere, technisch gezien ‘niet zwem plaats’, maar waar je hond zeker zijn poten kan natmaken, is aan het standbeeld op de Lambermontplaats.  Als je hond aan de leiband is, zie ik geen probleem om eens een snelle duik te nemen, zolang hij geen ‘bommekes’ begint te doen. 😎 Goed voor een quick dip en perfect om in het stadscentrum snel af te koelen.

 

3. Dog park Gallaitlaan

📍 Gallaitlaan, 2610 Antwerpen

Dit is een kleine maar leuke hondenweide in Wilrijk.  Je vindt hier verschillende agility toestellen en je hond kan een duikje nemen in het natuurlijke poeltje dat zich op de hondenweide bevindt.  Je pupper kan hier trouwens vrij (zonder leiband) spelen en zwemmen gezien het water zich binnen de hondenweide bevindt!

 

4. Middenvijver

📍 Corner Blancefloerlaan – A. Van Cauwelaertlaan z/n, 2050 Antwerpen 5

Dit is een favoriete plek van veel doggo’s van onze community!  En dit is een echt zwemplek gezien het meertje diep genoeg is voor je hond om schoolslag te zwemmen. 😉 Je hebt hier ook een klein strandje en enkele banken om te relaxen terwijl je hond van het water geniet.

Blauwalgen

Let wel op met kleine meertjes en poeltjes, want die warmen snel op in de zomer.  Dit is wel leuk als je wil zwemmen, maar het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de blauwalgen.  Blauwalgen zijn  niet gevaarlijk om in te zwemmen maar wel als je er van drinkt.  Omdat je moeilijk aan je pup kan vragen om niet van het water te drinken, moet je hier wel rekening mee houden. Bekijk deze website altijd alvorens je gaat zwemmen met je hond!

 

5. Sint-Annastrand

📍 Wandeldijk 1, 2050 Antwerpen

Wist je dat Antwerpen een strand heeft?  Ja hoor, op Linkeroever! En als je in het water stapt, dan stap je in de Schelde!  Je hond moet hier wel ten allen tijde aan de leiband zijn, ook voor zijn eigen veiligheid.  De Schelde heeft een sterke stroming dus een leiband is een must om je hond veilig te houden.  Maar het is er leuk om te chillen en even de pootjes nat te maken op een hete zomerdag.

 

De Parking

1. Warandeplas

📍 Haarlebeek, 2275 Lille

Ho hoo, deze ga je leuk vinden!  Nabij de Lilse Bergen heb je een hondenweide aan het meer, de Warandeplas.  Dit is een heel populaire zwemplaats voor honden (en hun baasjes). Het water is ook algenvrij omdat er een waterski club in de nabijheid is. De varende boten (en waterskieërs) zorgen voor veel circulatie op het water waardoor de algen geen kans krijgen om zich te zetten en te groeien.

 

Dus, zwemmen maar?! 💦 Ik ben trouwens nog steeds op zoek naar meer tips waar je met je hond een frisse duik kan nemen.  Als je nog goede plaatsjes in gedachten hebt, laat dit weten via de comments en ik zal de lijst vervolledigen en je Instagramnaam erbij zetten!

Geniet van de zomer!

Jowkes, ciaokes, (b)aaikes!

Jill Cools
contact@dogsofantwerpen.be
No Comments

Post A Comment